Toyga Çorbasi Karaman Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Toyga Çorbasi Karaman TarifiTOYGA ÇORBASI (KARAMAN) MALZEMESİ: Yarım su bardağı nohut ve iri bulgur, 200 gr kıyma, 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 yumurta, 8 su bardağı su, kırmızı biber, kuru nane, katıyağ, tuz Nohutu geceden ıslatın Yoğurdu, unu ve yumurtayı, çırparak karıştırın, içine nohutu, bulguru ve eti katın Suyunu koyup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Kısık ateşte, malzemeleri yumuşayıncaya kadar pişirin Tuzunu ayarlayın Yağı, kırmızıbiber ve nane ile birlikte kızdırıp üzerine gezdirin
|
|
Toyga Çorbasi Karaman Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Toyga Çorbasi Karaman TarifiToyga çorbası (karaman) tarifi Malzemeler1 kase yoğurt 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı pilavlık bulgur 300 gr kuzu kuşbaşı 1 tatlı kaşığı tuz 4-5 su bardağı su Üzeri İçin; 2 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanısı Tencereye yoğurt, un, yumurta sarısı konur, üzerine incecik akıtarak su ilave edilir Kıvama gelince ateşe yerleştirilir Üzerine ıslatılmış bulgur, haşlanmış ve minik doğranmış et, haşlanmış nohut eklenir Bulgurlar şişene kadar pişirilir Servis tabağına konur, üzerine yakılmış tereyağı gezdirlir
|
|
|
|