Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azerbaycan, çorbası, kaymaklı, mantar, mutfağı, tarifi

Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)



Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan mutfağı)

60 qr (4 yemek kaşığı) tere yağı, yine 60 qr (8 yemek kaşığı) un, 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu, 300 qr ince dilimlenmiş, 100 ml (2,5 su bardağı) kaymak, tuz ve karabiber

Hazırlanış şekli:

Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar) Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak pişirilir Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilirSonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilirGeriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.