![]() |
Bal Kabağı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Kabağı Çorbası TarifiBal Kabağı Çorbası Tarifi Malzemeler Bal kabağı ( 500 gram) Un (3 çorba kaşığı) Margarin ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı margarin ya da yarım çay bardağı sıvıyağ) Soğan (1 adet ufak boy ince doğranmış) 6 su bardağı sıcak su Tuz(1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Terbiyesi için: Limon (yarım limon sıkılmış) Yumurta Sarısı (1 adet) Un (2 çorba kaşığı) Soğuk su (bir su bardağı) Püf Noktası Çorba için seçeceğiniz kabakların sert olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() Adım Adım Pişirme 1- Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın ![]() ![]() 2- Tencerede sıvıyağ ya da margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() 4- Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın ![]() ![]() 5- Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin ![]() ![]() 6- Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bal Kabağı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Kabağı Çorbası TarifiBal Kabağı Çorbası Tarifi Malzeme 1 Adet Yeşil Kabak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 200 Ml ![]() İsteğe Bağlı Süt 1 Kg ![]() ![]() Yapılışı: Yeşil kabağı temizledikten sonra ince ve yuvarlak olarak doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayınca servise hazırdır ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bal Kabağı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Kabağı Çorbası Tarifi2 Yemek Kaşığı Sana Klasik 1 Adet Ufak boy ince doğranmış soğan 500 gr Bal kabağı 6 Su Bardağı sıcak su 1 Çay Kaşığı tuz 2 Çorba Kaşığı Terbiyesi için: Un 1 Su Bardağı Terbiyesi için: Soğuk su 3 Çorba Kaşığı un 1 Tatlı Kaşığı karabiber 1 Adet TERBİYESİ İÇİN: Yumurta Sarısı 1-Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın ![]() 2- Tencerede margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın ![]() ![]() ![]() 3- Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın ![]() ![]() 4- Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın ![]() 5- Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin ![]() 6- Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|