![]() |
Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lebeni Çorbası (Gaziantep) TarifiLebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi Köftesi için; 250 ge ![]() 1 rende kuru soğan Tuz Karabiber Köfteleri kızarma yağı Çorba için; 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut Yarım su bardağı pirinç Yarım kg yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanışı Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lebeni Çorbası (Gaziantep) TarifiLebeni Çorbası Tarifi(Gaziantep) 1 tas süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1,5 çay bardağı pirinç Yarım kg parça et 1 su bardağı nohut 2 su bardağı su 6 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kıuru nane Et, pirinç ve nohut ayrı ayrı haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|