Etli Sebze Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Sebze Çorbası TarifiEtli Sebze Çorbası Malzemesi: 250 gr dana kuşbaşı 1/2 su bardağı sirke 1,5 litre su 1 soğan 3 adet defne yaprağı 3 çorba kaşığı margarin 1 soğan 1/2 kereviz 1 orta boy patates 1/2 tane pırasa 4 adet domates tuz kekik 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Bir tencerede 1,5 litre su kaynatın Buna halka halka doğranmış soğanı, defne yaprağını ve karabiberi ilave edin Kaynatın Daha sonra küçük kuşbaşı doğranmış etleri içine atın ve tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika pişirin Diğer tarafta margarini bir tavada eritin Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğanı bu yağda kızartın Diğer tenceredeki sıcak et suyundan biraz ilave edin Küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizi ve patatesi pişirin Diğer sebzeleri de küçük parçalar halinde kesip, katın 2 tenceredyi de birleştirip, 1 litre de sıcak su ilave edip, 20 dakika daha kaynatın ve üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın 2 Tarif Malzemesi: 250 gr haşlanmış parça et 2 çorba kaşığı bezelye 4 adet havuç 1 adet kereviz 1/4 karnabahar 4 patates 2 adet pırasa bir kaç yaprak lahana 6 kaşık margarin 3 kaşık yağ 8 bardak et suyu tuz karabiber maydanoz Hazırlanışı: Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayın Patates hariç diğerlerini küçük parçalara kesin Bir tencere içine su ve tuz koyup haşlayın Başka bir tencerede yağ ile unu kavurun İçine kıyılmış maydanoz koyup biraz daha pişirin Çizerine yavaş yavaş soğuk et suyunu katın Patatesleri ve haşlanmış diğer sebzelerle eti ilave edin 45 dakika pişirin Servis yapmadan önce üzerine karabiber serpin |
|