![]() |
Kremalı Sardalya Balık Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Sardalya Balık Çorbası TarifiKremalı Sardalya Balık Çorbası Tarifi 1/2 sardalya balığı (ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı 2 tatlı kaşığı karabiber 3/4 su bardağı su 1 çorba kaşığı kereviz rendesi 4 çorba kaşığı un 1/2 su bardağı süt (kaynatmadan ısıtılmış) 1/2 su bardağı balık suyu (ısıtılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı yağla, büyük bir tencereyi yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup kaynatınız ![]() ![]() ![]() Başka bir büyük tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırıp, kereviz rendesini ekleyerek 3-4 dakika kavurunuz ![]() Tencereyi ateşten indirip, unu kattıktan sonra yeniden ağır ateşe oturtarak, 2-3 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, süzmüş olduğunuz balı haşlama suyunu ekleyerek, tuzu, kalan 1 tatlı kaşığı biberi ve hindistancevizi rendesini serpiniz ![]() Balıkları ve kremayı ekleyip, tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|