Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Bezelye Çorbası TarifiKremalı Bezelye Çorbası Tarifi Malzemeler 500 gr konserve bezelye 1 büyük kuru soğan 4-5 diş sarımsak 2 dolu çorba kaşığı tereyağı 1 limonun suyu 1 demet kıyılmış dereotu 1 kutu (200 ml) hazır krema 1 çorba kaşığı un 6 su bardağı su 2 et suyu tableti (yerine et suyu kullanılabilir) tuz, karabiber, fesleğen Hazırlanışı Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp derin bir tencerede 1 yemek kaşığı unla birlikte tereyağında kavurun Üzerine 6 su bardağı su ve et suyu tabletlerini ekleyerek kaynatın Kaynadıktan sonra limon suyunu, kıyılmış dereotunu ve haşlanmış bezelyeleri ekleyin Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin Daha sonra çorbayı blendırdan geçirin Kısık ateşte biraz karıştırdıktan sonra içine azar azar kremayı ekleyerek bir kez daha blendırdan geçirin ve tuz ile karabiberini ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin Çorba piştikten sonra üzerine fesleğen ve dilerseniz pulbiber serperek servis yapın |
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi1 su bardağı taze bezelye 1 çay bardağı krema 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 6 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Bezelye yumuşayana kadar haşlanır Sonra blenderden geçirilerek ezilir Un ve tereyağı kavrulur Üzerine et suyu, tuz ve bezelye eklenir Bir taşım pişirilir Ateşten almadan hemen önce krema eklenir ve ateşten alınır |
|