![]() |
İspanaklı Üsküp Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Üsküp Çorbası TarifiIspanaklı Üsküp Çorbası Tarifi 300 gr ıspanak yaprağı 1 diş dövülmüş sarmısak 2 tepeleme yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı süt 4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu (hazır et ya da tavuk bulyon da kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kuru fesleğen Ispanakların sadece yapraklarını kesip alın ve akan suyun altında iyice yıkadıktan sonra süzüp incecik doğrayın ![]() Sarmısak, ıspanak yaprakları ve sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun ![]() ![]() Üzerine hemen unu serpiştirip kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve karabiberi de serpiştirip karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın ![]() ![]() Not: Bu çorba hastalar ve çocuklar için çok yararlıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|