Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorba, pısırcık, tarifi

Pısırcık Çorba Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pısırcık Çorba Tarifi

Pısırcık Çorba Tarifi

2 Yemek Kaşığı Sana Klasik

2 Diş sarımsak

1 Bardak YOĞURT

1 Adet kuru soğan

3 Adet patates

10 Dal ıspanak

2 Yemek Kaşığı un

Patatesleri soydum yıkadım küp küp doğradım Soğanı soydum yıkadım ve (incecik) yemeklik doğradım Sarımsakları soydum yıkadım ve ezdim Ispanakları ayıkladım, yıkadım ve saplarını kökünden aldım yanlızca yeşil yapraklarını kullandım SANA MARGARİNi ,soğan, ve sarımsağı pişirme tenceresine aldım hafif pembeleşince üzerine patatesleri ekledim bir sürede bu şekilde kavurdum Üzerine patatesleri iki parmak geçecek kadar sıcak su ekledim patatesler yumuşayana kadar pişirdim El blenderı ile püre haline getirdim Başka bir tencereye terbiyesi için un, yoğurt, bir bardak soğuk su ilave ettim ve karıştırma teli ile sürekli karıştırarak bir taşım kaynattım Üzerine bir bardak kaynar su ekledim karıştırdım ve patatesli karışımın üzerine ilave ettim Bir kezde bu şekilde blender ile karıştırdım Kısık ateşte 10dk sürekli karıştırarak pişirdim Üzerine yıkadığım ıspanak yapraklarını incecik doğrayıp ilave ettim bir dakika karıştırdım ve tuzunu ilave ettim karıştırdım ocağı kapattım Üzerine pul biber ve SANA MARGARİNi kızdırdım, sıcak servis yaptım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com