Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başından, koyun, suyu, tarifi

Et Suyu (Koyun Başından) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu (Koyun Başından) Tarifi



Et Suyu (Koyun başından)

Kullanılacak malzeme: 13 bardak (3 lt 250 gr) su, 1 iri koyun başı, 1 baş iri soğan, 1 iri havuç, 1 demet kök maydanoz, 1/4 pırasa, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı: Bir tencereye su, derisi ayıklanmış ve temizlenmiş koyun başı, kabukları ayıklanmış soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz konur, sonra tencere açık olarak ateşe oturtulur Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır Tencerenin kapağı örtülür ve ikibuçuk saat kadar kaynatılır Baş pişince bir tabağa çıkarılır Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilir Böylece baş suyu yemeklerde kullanılmaya hazır duruma gelmiştir Elde edilen suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.