Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, suyu, tarifi

Hindi Suyu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Suyu Tarifi



Hindi Suyu

Kullanılacak malzeme: 16 bardak (4 lt) su, 2,5 kg 'lık bir hindi palazı, 1 iri havuç, 1 baş iri soğan, 1 demet maydanoz kökü, bir çorba kaşığından bir çeyrek fazla tuz

Yapılışı: Bir tencereye su, kabuklan soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş bir demet maydanoz kökü, tuzu ve tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, alevli ateşte ince tüyleri tütsülenmiş ve iyice yıkanmış hindi konduktan sonra tencere üstü açık olarak ateşe oturtulur Su ısınınca yüzeyinde belirecek köpükleri delikli bir kepçeyle alıp atılır Sonra tencere kapatılır ve hindi yumuşak bir durum alıncaya, yani pişinceye kadar hafif ateşte bir buçuk saat kaynatılır Bu sürede 11-13 bardak su çıkması gerekir Hindi kart ise daha uzun bir süre pişirilmesi gerekecektir; bu durumda tencereye biraz daha su katılmalıdır Hindi pişince bir tabağa çıkarılır Suyu da ince süzgeçten geçirilir Böylece 11-13 bardaklık hindi suyu yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.