![]() |
Kafkas Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafkas Çorbası TarifiKafkas Çorbası 8 su bardağı etsuyu ya da su 1,5 yemek kaşığı margarin 1 avuç lahana 4 orta boy pancar yarım kereviz yarım havuç 1 küçük soğan 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 çay kaşığı tuz Ufak doğranmış soğanları yağda kavurun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kafkas Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafkas Çorbası TarifiKafkas Çorbası Tarifi 1 litre et suyu 100 gr ![]() 1/2 Litre süt 150 gr ![]() 250 gr ![]() 150 gr ![]() 250 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() 7 adet yumurta sarısı Havuç, Kereviz, Pancarları temizleyiniz, yıkayınız, kabuklarını soyunuz ![]() Bütün olarak 3 mm ![]() ![]() Dilimlere kestiğiniz sebzeleri tekrar bezelye büyüklüğünde karelere doğrayınız ![]() Lahanaları fındık büyüklüğünde doğrayıp sebzelere karıştırınız ![]() Frenk arpasını tuzlu suda haşlayınız ![]() Soğanı ince doğrayıniz bir tencerede yağla kızartmadan biraz kavurunuz sonra sebzeleri ilâve ediniz ![]() Birazda sebzelerle kavurunuz ![]() Daha önce haşladığınız Frenk Arpasınıda ilâve ediniz beraberce pişiriniz ateşten alınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kafkas Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafkas Çorbası TarifiKafkas Çorbası Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 adet havuç 2 dal pırasa 2 adet küçük pancar 1 adet küçük boy kereviz 1 adet kuru soğan 4 yaprak beyaz lahana 2 su bardağı su ya da et suyu 1 kahve fincanı arpa şehriye 1 su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı tuz, karabiber Tarifi: • Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın ![]() • İnce ince doğrayarak bir kenara alın ![]() • Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin ![]() • Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin ![]() • Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın ![]() • 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin ![]() • Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın ![]() • Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın ![]() • Sürekli karıştırarak çorbaya katın ![]() • Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kafkas Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafkas Çorbası TarifiÖlçüleri : -1/2 Bardak aşure buğdayı -1 Yumurta kadar yağ -1 Bardak süt -2 Büyükçe baş soğan -9-10 Bardak et suyu -3 Yumurta sarısı -1 Küçük baş pancar -1 Küçük baş kereviz -1/4 Baş havuç, tuz Hazırlanışı: 1) Akşamdan suda bırakılmış buğdayı 5-6 bardak su ile taneleri ezilinceye kadar, pişiriniz ![]() 2) Pancar, kereviz ve havuzu ayıklayıp yıkayınız ![]() ![]() 3) Soğanları yarım halka şeklinde doğrayıp bir tencerede yağla hafifçe kavurduktan sonra, içine doğranmış sebzeleri atınız ![]() ![]() ![]() 4) Terbiyesi : Sofraya alırken, yumurta sarılarını sütle beraber bir kapta telle çarptıktan sonra ateşten aldığınız çorbanın içine dökünüz ![]() ![]() NOT : Ekşi krema yağ yapılan çiğ kaymaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|