Kesme Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Çorbası TarifiKesme Çorbası Tarifi MALZEMELER 2 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 4 kaşık yağ 100 gram kıyma 8 su bardağı su tuz,kımızı biber dargın YAPILIŞI Hamur için 1 adet yumurta, yarım su bardağı su ve tuz ilave edip bir hamur şekline getirin İyice yoğurun yoğurduğunuz hamuru orta kalınlıkta bir yufka açın açtığınız yufkayı erişte şeklinde kesin Bolca unlayın soğanları ince ince kıyın Yağı bir tencerede kızdırın ve soğanları kavurun Salçayı ilave edin 5 dakika kadar çevirin Karışıma haşlanmış mercimek ve suyunu ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirin Karışıma kestiğiniz erişteyi aktarın iyice karıştırın 100 gram kıymayı bir tutam tuzla yoğurun Küçük köfteler yapın Yapmış olduğunuz köfteleri çorbaya ilave ederek kısık ateşte pişirin Çorbanızı tuz ve biberle lezzetlendirin Tencereyi ateşten alın Çorbanıza dargın ilave edin birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın
|
|
Kesme Çorbası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Çorbası TarifiKesme Çorbası Tarifi Malzemeler 1 su b yeşil mercimek1 su b kesme hamur100 gr kıyma1 soğan 1 çorba k tereyağı1 çorba k biber salçası1 çorba k domates salçası1 demet tarhun otu Tuz Su ![]() Yapılışı Soğanı sıvıyağ, tereyağı karışımında kavurun Daha sonra üzerine salçaları ve kıymayı ekleyin Biraz kavrulduktan sonra mercimekleri de ekleyerek biraz daha kavurun En son kesme hamuru ekleyip suyunu ekleyin İnce doğranmış tarhun otu ve tuz ekledikten sonra pişene kadar kaynatın Sıcak sıcak servis yapın
|
|
|
|