İftar İçin Tatlı Tarifleri Gül Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Gül Kadayıf Tarifiİftar İçin Tatlı Tarifleri Gül Kadayıf Tarifi Malzemeler 120 gr Sütaş Tereyağı, 2 Adet Yufka, 250 gr Tel Kadayıf, 150 gr İri Dövülmüş Ceviz, Tarçın, Şerbeti için:, 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1/4 limon, Süslemek İçin: Antep Fıstığı Yapılışı İlk yufkayı tezgahın üzerine serin Eritilmiş tereyağının yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürün Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtın Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayın Üzerine tarçını serpin İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın Yufkayı sıkıca rulo haline getirin Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edin Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşana kadar kızartın Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu kaynatalım Kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sarmaların üzerine dökün Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alın İsteğe göre dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapın |
|