İftar İçin Tatlı Tarifleri Cevizli İncir Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Cevizli İncir Tatlısı Tarifiİftar İçin Tatlı Tarifleri Cevizli İncir Tatlısı Tarifi Malzemeler 500 gr taze incir, 1 su bardağı toz şeker, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı su, Yeterince Sütaş krema Yapılışı İncirleri yıkayıp temizledikten sonra sap kısımlarını kesin Bir çay kaşığını kullanarak incirlerin içlerini ayrı bir kaba boşaltın İçlerini boşalttığınız incirleri fırın kabına aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin Ayrı bir kaba aldığınız incir içlerine limon kabuğu rendesi, tarçın, ceviz içi ve 2 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştırın Hazırladığınız bu harcı içlerini boşalttığınız incirlerin içine tekrar doldurun Geri kalan su ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kaynatarak bir şerbet elde edin Fırın tepsisinde bulunan incir tatlılarına zarar vermeyecek şekilde tepsinin kenarından tepsiye boşaltın Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının en alt bölmesinde yarım saat kadar pişirin Fırından aldıktan sonra önce dışarıda ılımasını bekleyin sonra buzdolabına kaldırarak soğutun Üzerini hafif pudra şekeri ile süsleyerek ya da dilerseniz üzerine arzu ettiğiniz kadar krema ilave ederek servis yapabilirsiniz |
|