![]() |
İftar İçin Tatlı Tarifleri - Kerebiç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar İçin Tatlı Tarifleri - Kerebiç Nasıl YapılırKerebiç mersine has bir tatlı türüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır) 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar) 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi ![]() İç Malzemesi: 2 ![]() 1 yada 1 ![]() yarım su bardağı susam (bunu eklemedim) yarım çay bardağı da hindistan cevizi 2 yemek kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin ![]() bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup karıştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1 ![]() ![]() daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın ![]() ![]() tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın ![]() ![]() ![]() Diğer bir yapılış şeklide aşağıdaki gibidir ![]() KEREBİÇ: Kerebiç Mersin’e özgü bir tatlı çeşidi ![]() ![]() Malzemeler: 2 yumurta, 1 ç ![]() ![]() 100 gr,eritilmiş margarin, 1/2pk ![]() 1/2 çb ![]() 1 ç ![]() ![]() alabildiği kadar un ![]() İç Malzemeleri: 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın ![]() Hazırlanışı: Malzemelerimizi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ![]() Dolapta 10 bekletiyoruz ![]() Daha sonra hamurdan cevizde iri parçalar koparıp içli köfte gibi açıp içine harcımızdan koyup kapatıyoruz ![]() Toz şekere bulayıp fırın tepsisine diziyoruz ![]() 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ![]() Eğer bulabilirsek orijinal köpüğe,yoksa koyu kıvamlı krem şanti hazırlayıp içine kerebiçlerimizi atıyoruz ve buzdolabında bir süre dinlendirip afiyetle yiyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|