Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, iftar, kerebiç, tarifleri, tatlı, yapılır

İftar İçin Tatlı Tarifleri - Kerebiç Nasıl Yapılır

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İftar İçin Tatlı Tarifleri - Kerebiç Nasıl Yapılır

Kerebiç mersine has bir tatlı türüdür Özellikle Ramazan aylarında daha sıkça görülmektedir Yani kısacası Kerebiç ramazan aylarının has tatlılarından biridir Ben kerebiçi çok severim Fakat asla hazır almam Nedeni ise içerisinde konulan fındık, fıstık, yada ceviz ile birlikte kabuklarda yer alıyor Açıkcası dişimi kırmak istemem Bu nedenle hem kerebiçi çok seviyor, hemde sihirli parmaklarımla kendim yapıyorum Sizde hamarat olduğunuzu düşünüyorsanız, vede dışardaki satılan kerebiçlere güvenmiyorsanız, hadi ozaman tarifimiz sizler için aşağıda bekliyor…

Malzemeler:
1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar)
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi kilislilerinki gibi bir tat istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz, ben eklemedim)
İç Malzemesi:
25 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yada 15 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
yarım su bardağı susam (bunu eklemedim)
yarım çay bardağı da hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin
bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup karıştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 15 kaşık ilave edip ağzını kapatın
daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın
tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayınhafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin(püf noktası üzerileri kızarmayacak) kurabiyeler piştikten sonra hafif soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri dökülüp servis yapılır
Diğer bir yapılış şeklide aşağıdaki gibidir
KEREBİÇ:
Kerebiç Mersin’e özgü bir tatlı çeşidiRamazanların olmazsa olmazı
Malzemeler:
2 yumurta,
1 çbsıvı yağ,
100 gr,eritilmiş margarin,
1/2pkkabartama tozu,vanilya,
1/2 çb irmik,
1 çbpudra şekeri,
alabildiği kadar un
İç Malzemeleri:
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın
Hazırlanışı:
Malzemelerimizi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Dolapta 10 bekletiyoruz
Daha sonra hamurdan cevizde iri parçalar koparıp içli köfte gibi açıp içine harcımızdan koyup kapatıyoruz
Toz şekere bulayıp fırın tepsisine diziyoruz
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Eğer bulabilirsek orijinal köpüğe,yoksa koyu kıvamlı krem şanti hazırlayıp içine kerebiçlerimizi atıyoruz ve buzdolabında bir süre dinlendirip afiyetle yiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com