Sevimli Salyangozlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevimli SalyangozlarSevimli Salyangozlar Malzemeler: 3 yumurta 1 yumurta sarısı 50 g (3-4 yemek kaşığı) toz şeker 1 poşet Şekerli Vanilin 50 g (5 yemek kaşığı) un 1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu 1 tatlı kaşığı Kakao 1 poşet Muz Aromalı Puding 600 ml (3 su bardağı) süt Süslemek için: Renkli şekerlemeler Hazırlanışı: 3 adet yumurta ve 1 yumurta sarısını mikser ile 1 dakika çırpın Toz şeker ile şekerli vanilini ayrı bir kapta karıştırıp yumurtaların içine azar azar ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin Karışıma ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın Karışımı yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 34x38 cm boyutlarındaki fırın tepsisine yayın ve pişirin![]() Pişirme ayarları: Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 170°C / 190°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 12 dakika Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğutup pişirme kağıdından ayırın Pudingi süt ile karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun Oda sıcaklığına geldiğinde mikser ile 1-2 dakika çırpın ve soğuyan kekin üzerine yayın Keki 4,5 cm eninde uzun şeritler şeklinde kesin İki uçtan rulo şeklinde sararak salyangoz şekli verin Şekerlemeler ile süsleyin
|
|
|
|