![]() |
Bu Mezeler Tadımlık Değil Doyumluk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Mezeler Tadımlık Değil DoyumlukBu mezeler tadımlık değil doyumluk İşten eve dönerken kendinizi yorgun hissediyor ve üşeniyorsanız ama bir yandan da sofranızda farklı lezzetler olmasının hayalini kuruyorsanız bu haber tam size göre! Eskiden sadece özel günler ve sofralar için hazırlanan ve tadımlık muamelesi gören Türk mutfağına özgü binbir çeşit meze; Karaköy, Kadıköy, Ataköy ve Tahtakale'deki birçok dükkânda doyumluk niyetine kilogram hesabıyla satılıyor ![]() ![]() Karaköy'deki Namlı Gurme; sağlıklı ortamı, şık ve zengin çeşitleriyle gözümüze çarpan ilk mekân ![]() ![]() ![]() ![]() Namlı'nın nezih mutfağında günlük 90 çeşit soğuk yemek ve zeytinyağlı hazırlanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namlı Gıda'nın sahibi Engin Mepa, müşterilerini misafir gibi ağırlayıp onlara yemek sunumu konusunda tavsiyelerde bulunuyor ![]() ![]() ![]() Soğuk yemek ve zeytinyağlı çeşitlerini İstanbul'un Anadolu yakasında da bulabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadi Tiftik (62), 14 yaşından beri aşçı ![]() ![]() ![]() Aman dikkat! Meze ve soğuk yiyeceklerin çeşidine göre değişse de ortalama 3 gün ömrü var ![]() Meze ve soğuk yiyecek lezzetlerini bulabileceğiniz mekânlardan biri de 15 yıldır farklı lezzetlerde soğuk yiyecek satan Arzum Şarküteri ![]() ![]() ![]() 15 yaşından beri Kadıköy Balıkçılar Çarşı-sı'nda çalışan 53 yaşındaki Ali Usta meze ve soğuk yiyecek kültürünün piri ![]() ![]() *** En çok tercih edilen meze ve zeytinyağlı çeşitleri Zeytinyağlı yaprak ve lahana sarması, kuru patlıcan ve kuru biber dolması, Arnavut ciğeri, içli köfte, kabak çiçeği dolması, közlenmiş biber salatası, haydari, patlıcan salatası, mantar salatası ve mücver ![]() ![]() Acı biber mezesi Malzemeler: 1 kilo acı biber, 4 kilo domates, 1 demet maydanoz, 1 baş sarımsak (ortalama 10 diş), 2 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı sirke, 5 yemek kaşığı tuz ![]() Yapılışı: Domatesler rendelenir ya da kabukları soyulup robottan geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Közlenmiş patlıcan mezesi Malzemeler: 1 kilo patlıcan, 2 kilo salçalık kırmızıbiber, yarım veya bir demet maydanoz, 8 diş sarımsak, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı sirke, 2 yemek kaşığı tuz, 250 gr yeşil ya da kırmızı acı biber ![]() Yapılışı: Patlıcanlar ve salçalık biberler közlendikten sonra kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acıka Malzemeler: 2 kilo biber salçası, 250 gr ![]() ![]() Yapılışı: Bütün malzemeler bir tencereye alınarak kısık ateşte 15-20 dakika kavrulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|