![]() |
Onikinci Gece Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onikinci Gece Keki TarifiOnikinci Gece Keki Tarifi 350 gr (23 çorba kaşığı) + 2 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 350 gr (1+1/2 su bardağı) toz şeker 6 yumurta 350 gr (3 su bardağı) un (elenmiş) 1 çay kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı zencefil 350 gr (2 su bardağı) kuru üzüm 350 gr (2 su bardağı) kuş üzümü 90 gr (1/2 su bardağı) badem (çekilmiş) 250 gr (1+1/2 su bardağı) karışık meyve şekerlemesi (kıyılmış) Önce, fırınınızı hafifçe (150°C) ısıtınız ![]() 22,5 cm'lik bir kek kalıbını 1 çorba kaşığı yağla yağlayınız ![]() ![]() Büyük bir kasede kalan 350 gr yağ ve toz şekeri tahta kaşıkla, karışım hafif ve köpük köpük olana kadar çırpınız ![]() Yumurtaları teker teker, her defasında iyice çırparak karışıma yediriniz ![]() ![]() Kuru üzüm, kuş üzümü, çekilmiş badem ve karışık meyve şekerlemesini katıp iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Kalıbı fırmdan alıp 1 saat ılındırdıktan sonra, keki tel ızgaraya çıkararak, yağlı kağıtları çıkarıp atınız ![]() ![]() Not: Bu lezzetli İngiliz keki, alüminyum kağıda iyice sarılarak 6 hafta saklanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|