![]() |
Ekim Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekim Tatlısı TarifiEkim Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 tatlı kaşığı rafine yağ 3 su bardağı süt 1 vanilya çubuğu 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 4 yumurtanın sarısı 15 gr (3 yaprak) jelatin 4 çorba kaşığı su 310 gr (1+1/4 su bardağı) krema (soğutulmuş) 250 gr kestane şekeri (ince doğranmış) Yapılışı 7 su bardaklık bir kek kalıbının içini fırça kullanarak 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekeri orta boy bir kaseye koyup ortasını havuz biçiminde açınız ![]() ![]() Soğumaya bıraktığınız tencereden vanilya çubuğunu çıkarıp atınız ![]() ![]() Jelatini küçük bir tencerede 4 çorba kaşığı su ile hafif ateşe oturtup ,sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Büyük bir tencerenin üçte birini suyla doldurup harlı ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışım muhallebi kıvamına gelince erimiş jelatini karıştırarak katınız ![]() ![]() Hazırladığınız bu muhallebiyi bir süzgeçten orta büyüklükte bir kaseye aktarınız ve bu kaseyi içi buz dolu başka bir kaseye oturtunuz ![]() ![]() Kremayı orta boy bir kasede hafifçe koyulaşana kadar bir telle çırpınız ![]() ![]() ![]() Kalıbı alüminyum kâğıdı yada yağlı kağıt ile kapatarak, Ekim Tatlısı iyice sertleşene kadar 8 saat yada bir gece buzdolabında bekletiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|