![]() |
Edınburgh Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edınburgh Pudingi TarifiEdınburgh Pudingi Tarifi Malzemeler 1 tatlı kaşığı tereyağı 6 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış) 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı saf bal (ısıtılmış) 120 gr (1 su bardağı) un (1 çay kaşığı kabartma tozuyla birlikte elenmiş) 120 gr ceviz içi (ince kesilmiş) 1/2 su bardağı krema (iyice çırpılmış) Yapılışı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri birlikte iyice çırpınız ![]() ![]() Madeni bir kaşıkla önce unu, sonra ceviz içini ve kremayı her defasında iyice karıştırarak, ballı karışıma katınız ![]() Başka bir kasede yumurta aklarını beyazlaşana kadar çırpınız ![]() Madeni bir kaşıkla çırpılmış yumurta aklarını ballı karışıma ekleyip iyice karıştırınız ![]() ![]() Pudingi fırından alınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|