![]() |
Altın Sarısı Elma (Romen) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Sarısı Elma (Romen) TarifiAltın Sarısı Elma (Romen) Tarifi 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 1,5 kg elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve dilimlenmiş) 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 1 çay kaşığı yenibahar 3 çorba kaşığı kayısı reçeli Üstü: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) + tatlı kaşığı toz şeker 2 yumurta (ak ve sarıları ayrılmış) 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 60 gr (1 su bardağı) bayat ekmek içi 2 çorba kaşığı tereyağı büyük bir tencerede, hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip kayısı reçelini tahta bir kaşıkla karışım lapa kıvamına gelinceye kadar karıştırınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indiriniz ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() Geri kalan bir tatlı kaşığı yağla 1,5 litrelik (7+1/2 su bardağı) su alan bir fırın kabını yağlayınız ![]() Tenceredeki elmalı karışımı bu kaba boşaltıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarını başka bir orta boy kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla hafif kar haline gelinceye kadar çırpınız ![]() ![]() Yumurta akı karışımını madeni bir kaşıkla ekmekli karışıma katıp, karışımı fırın kabındaki elmaların üstüne dökünüz ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp bir kenarda ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat beklettikten sonra servis ediniz ![]() Not: Değişik bir tatlı olan altın sarısı elma, elma püresinin hafif bir merengle kaplanmasından oluşur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|