![]() |
Elma Jölesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Jölesi TarifiElma Jölesi Tarifi 1 tatlı kaşığı rafine yağ 1,5 kg elma 1/2 su bardağı su 500 gr (2 su bardağı) şeker 2 çorba kaşığı limon suyu 125 gr (1/2 bardak) meyve şekerlemesi 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 250 gr (1 su bardağı) krem şanti 1 litrelik bir jöle kabını 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayınız ![]() ![]() Büyük bir tencereye, su, şeker ve limon suyunu koyarak, orta ateşte, sürekli karıştırarak şekeri eritiniz ![]() ![]() Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarınız ![]() ![]() ![]() Şurubun olduğu tencereyi yeniden harlı ateşe oturtup elmaların birbirine yapışmalarmı önlemek için sürekli karıştırarak, 20 dakika iyice kaynatınız ![]() ![]() ![]() Bu karışımı yağladığınız jöle kalıbına döküp buzdolabında en az 5 saat soğutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tatlının tutması için jelatin gerekmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|