![]() |
Fırında Bademli Armut Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Bademli Armut TarifiFırında Bademli Armut Tarifi Malzeme 1/4 bardak toz şeker 1/2 çay kasığı rendelenmiş portakal 1 büyük yumurtanın akı 1/2 bardak dilimlenmiş badem 1+1/4 bardak su 4 poşet çay 5 çay kaşığı kahverengi şeker 1 yemek kaşığı taze portakal suyu 4 çay kaşığı taze limon suyu 2 adet armut Hazırlanışı Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın ![]() ![]() Küçük bir kap içinde şeker ve portakalı karıştırın, kenara bırakın ![]() Başka bir kap içinde yumurta akını köpürtene kadar çırpın ve bademleri ekleyin ![]() ![]() ![]() Bademleri yağlı kağıdın üzerine yayın ve 10 dakika fırınlayın; karıştırın ve 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() Fırının sıcaklığını 230 dereceye çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Armutların kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çaylı karışımı armutların üzerine ve etrafına sürün ![]() Yaklaşık 35 dakika fırında pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|