![]() |
Armutlu Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu Tart TarifiArmutlu Tart Tarifi Hamur malzemesi: 200 gr ![]() 140 gr ![]() 70 gr ![]() 1 adet yumurta sarısı 1/2 limon kabuğu rendesi Üzerine: 6 adet armut 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı kıyılmış badem ![]() Hazırlanışı: Hamur açılan yere unla pudra şekerini eledikten sonra ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Armutlu Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu Tart TarifiArmutlu Tart Tarifi Tart hamuru: 200 gr (1+1/4 su bardağı) un 140 gr (9 çorba kaşığı) tereyaı 40 gr (4 çorba kaşığı) pudra şekeri 1 yumurta sarısı 1 limon rendesi Krem Patisiyer: 500 gr (2+1/2 su bardağı) süt 150 gr (1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı) toz şeker 80 gr (1/2 su bardağı + 4 çorba kaşığı) un 2 yumurta sarısı + 1 bütün yumurta 1 kahve kaşığı vanilya esansı (tozu) 50 gr tereyağı 180 gr (3/4 su bardağı) şeker 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çubuk tarçın 400 gr (2 su bardağı) su 1/2 su bardağı ılık kayısı reçeli (kayısı tanelerini başka bir yerde kullanmak üzere ayırabilirsiniz) 4 büyük boy armut (soyulup çekirdekleri çıkarılmış) 150 gr (1 su bardağı) tuzsuz soyulmuş badem ![]() Önceden fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Büyük bir kâseye unu ve pudra şekerini eledikten sonra, ortasına bir yumurta sarısını, sert halde tereyağını, limon kabuğu rendesini ekleyip hamuru hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada krem patisiyeri hazırlayınız: Yumurtaları ve şekeri yumurta teli ile 5 dakika çırpınız, unu ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra kaynar halde sütünü koyunuz; yavaş ateşte yumurta teli ile devamlı çırparak 5 dakika, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz ![]() ![]() Tartın üstüne yumurta fırçası ile kayısı reçelinden biraz sürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Çubuk tarçını çıkarıp armutları içine attıktan sonra yavaş ateşte 12 dakika, armutlar yumuşayana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız kremalı tartın üstüne armutları, uzunlamasına ince ince kesip şekil vererek diziniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Armutlu Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu Tart Tarifi1 adet sade hazır pasta tabanı 2 adet armut 1 fincan (60 gr) toz şeker 4 adet karanfil 1 çay kaşığı tarçın Carte dOr Classic Sütlü Çikolatalı Dondurma Armutları soyup ince ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() Pasta tabanından ağzı geniş bir bardak ile yuvarlaklar çıkartın, tenceredeki sosla ıslatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|