![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Cikolatali Colali Muffin Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 280 gr un 2,5 cay kasigi kabartma tozu 40 gr kakao 80 gr damla cikolata yada cikolata parcalari 130 gr margarin(oda sicakliginda) 2adet yumurta 160 gr seker 2 paket vanilya sekeri 50 gr yogurt 120 ml kola 80 ml portakal suyu Yapılışı: Ilk olarak firininizi 190 dereceye ayarlayip isitin Muffin kaliplarinizi yada normal kek kalibinizi yaglayin ve buz dolabinda bekletin Bir yerde un,kabartma tozu,kakao ve cikolatalari harmanlayin Baska bir kapta yag,yumurta,seker,vanilya sekeri,yogurt,kola ve portakal suyunu krema sekline gelinceye kadarcirpin Daha sonra unlu karisimi ekleyin ve karistirin Hamuru kaliplara bosaltin ve 20-25 dakika kadar pisirin |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Balkabaklı Bisküvi Pastası Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 2 paket finger bisküvi veya petit beurre bisküvi 1 kg balkabağı 1 bardak ceviz (iri kıyılmış) 2 bardak soğuk süt 1 kutu krem şanti (2 paket) 1 bardak su 2,5 bardak şeker Süslemek için: Yarım bardak kıyılmış ceviz Yapılışı: Kabaklar temizlenip dilimlenir,şeker ve su ile tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Bisküviler küçük parçalar halinde kırılır Pişen kabaklar çatalla ezilip püre haline getirilir Kabakların içine bisküviler ve ceviz eklenip karıştırılır Geniş bir tepsiye elde edilen karışım dökülür ve yayılır Süt ile toz krem şanti mikser yardımıyla hazırlanır Hazırlanan krem şanti kabakların üzerine dökülür ve tepsiye eşit oranda dağıtılır Buzdolabında en az 2 saat bekletilir Servis yapılacağı zaman süsleme amacıyla kıyılmış ceviz kullanılır |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Pasta Primavera Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 6 Malzemeler: 1 yemek kaşığı kuru toz maya 2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 1/2 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 1 adet yumurta (oda sıcaklığında) 150 gr margarin (yumuşamış) 5 su bardağı un Üzerine sürmek için 1 adet yumurtanın sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı ılık su Harcı için 200 gr kahverengi şeker 2 çay kaşığı tarçın 2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı (ceviz ya da fındık içi de olabilir) Yapılışı: Öncelikle, toz mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte karıştırarak eritin Diğer taraftan, geniş bir kapta un ve tuzu karıştırın Ilık sütün içerisinde erittiğiniz mayayı, vanilya ve yumurtayı ekleyerek yoğurun ve kulak memesinden sert bir hamur hazırlayın Yaklaşık 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra, hamuru hafif unlu tezgahın üzerinde hazır yufka büyüklüğünde açın Açtığınız hamurun üzerine yumuşak margarinin tümünü sürüp dörde katlayın Buzdolabında 30 dakika daha beklettikten sonra, tekrar açıp dörde katlayarak buzdolabına koyun Harcı için, şeker, tarçın ve tuzsuz fıstıkları karıştırın Buzdolabında bekleyen hamuru dikdörtgen şeklinde açın Uzun kenarına malzemeyi yayıp kalın rulo şeklinde sarın İki ucunu birleştirip daire şekli verin ve tepsiye koyup 30 dakika bekletin Rulonun üzerini bıçakla 2 cm aralıklarla çizin Çırpılmış yumurta sarısını sürdükten sonra, 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın Şimdi de şekerle ılık suyu karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve sıcakken kekin üzerine gezdirin Şeker soğuyup bayazlaşmaya başlayınca dilimleyerek servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Iki Renkli Sodali Muffin Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 10-20dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 16 Malzemeler: 1 cay fincani soda 1 cay fincani siviyag 3 cay fincani un 1 cay fincani seker 3 yumurta 1 yemek kasigi kabartma tozu 2 yemek kasigi kakao Yapılışı: Baslangic olarak yumurta ve sekeri cirpin Daha sonra sivilari koyup tekrar cirpin En son un ve kabartma tozunu ilave edin Hamuru iki ayri kaba alin Tekine kakaoyu ilave edin Muffin kaliplarinizi yaglayip biraz un serptikten sonra ilk 6 kaliba once beyaz, sonra kakaolu, daha sonra tekrar beyaz karisimdan dokun kalan 6 kalip icine de kakaolu, sade, kakaolu hamurdan dokunuz 175 derecede pisirin 12 tane muffin cikiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Dondurulmus Kek Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 11 Malzemeler: 150 gr ![]() yarim su bardagi dövülmüs badem 5 adet yumurta 2 çorba kasigi toz seker 2 çorba kasigi un 1 su bardagi krema 150 gr ![]() ![]() Yapılışı: firini 180 dereceye ayarlayin kek kalbini yaglayin çikolata ve yagi k küçük bir tencereye koyup,eriyene dek kisik ateste isitin bademleri de ekleyip büyük bir kaba aktarin yumurta ve sekeri çirpin unu ekleyin karisimi çikolatanin içine ekleyin malzemeyi kek kalibina dökün ve 25 dak pisirin firindan çikarip üzerini seffaf folyoyla kaplayin bir gece buzdolabinda birakin krema ve çikolatayi karistirip kekin üzerine sürün üzerini tekrar örtün ve buzdolabinda dondurun pudra sekeri ve çikolata parçalari ile süsleyip servis yapin |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Kazandibi Kullanılacak Malzemeler * 4 Su bardağı süt * 250 gr şeker * 125 gr pirinç unu * Vanilya * Pudra şekeri Sütü bir tencereye koyup kaynatın ![]() Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırarak süte ilave edin ![]() Karıştırmaya devam ederek 15 dakika daha pişirin ve vanilyayı ekleyerek ateşten indirin ![]() Hafifçe yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye dökün ![]() Altının kahverengi olması için sadece altı yanan fırında veya ocakta döndürerek kızartın ![]() Kazandibinin tepsiden kolayca ayrılabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suyun içine oturtun ![]() 1-2 dakika tuttuktan sonra soğumaya bırakın ![]() İyice soğuduğunda tatlıyı kare veya dikdörtgenlere bölün ![]() Bir spatula yardımı ile kaldırıp, ikiye katlayın ![]() Yanık kısmı üste gelecek şekilde servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Sütlü İrmikli Puding Kullanılacak Malzemeler * 1/4 terayağı (veya margarin) * 1 kg süt * 9 çorba kaşığı şeker * 9 çorba kaşığı irmik * 3 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi * 1 paket vanilya Tencerede süt ve şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!tarçınlı bosma kuarabiye Servis (Kaç Kişilik): 8 kişilik Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 15 dak ![]() Zorluk Derecesi: Kolay Yazıcı Dostu Görüntü İnceleme Yok Tarifi Posta Kartı ile Gönder Tariflerin daha iyi anlaşılabilmesi için İnceleme özelliğini kullanmanızı öneriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gereçler: 185 gr ![]() 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın yarım çay kaşığı kabatme tozu 1 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 2 su bardağı un ÜZERİ İÇİN: 1 Yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yumurta akı Yapılışı: tereyağı, toz şeker,tarçın,kabartma tozunu karıştırın ![]() ![]() ![]() bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: soğuk servis yapın ![]() Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): yumurta ve yağı oda sıcaklığında önceden bekletin ![]() pişerken yayılan bi kurabiyedir ![]() ![]() Besin Değerleri ve Ek Bilgiler: Kalori belirtilmemiş Dietetic Fiber belirtilmemiş Vitamin B belirtilmemiş Karbonhidrat belirtilmemiş Kolestrol belirtilmemiş Vitamin B12 belirtilmemiş Toplam Yağ belirtilmemiş Sodyum belirtilmemiş Vitamin D belirtilmemiş Doymamış Yağ belirtilmemiş Vitamin A belirtilmemiş Vitamin E belirtilmemiş |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!mozaik pasta malzemeler:
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!rulo pasta ![]() cumartesi akşamı annemin meşhur kırmızı kaplı defterinden yaptığım harika pasta bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() not: tarifte parantez içlerinde yazanlar benim deneyimlerim ![]() ![]() ![]() malzemeler:[*]kek malzemeleri:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kremanın hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!El Baklavası ![]() malzemeler:[*]şerbeti:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Ahududulu- Limonlu Kek Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: N/A Yemeğin Yöresi: N/A Kaç Kişilik N/A Zorluk Derecesi: N/A Puan: 20 Malzemeler: 3 ![]() 2 çorbakaşığı pudra şekeri 3/4 su bardağı yağsız süt 1 ![]() 2 ![]() 225 gr ahududu pudra şekeri 2 yumurta 2 limon 6 Kişilik Yapılışı: Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın Bir kapta 3 5 çorbakaşığı margarini eritin Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün 190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin Sıcak sıcak servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Beyaz Çikolatalı Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: N/A Yemeğin Yöresi: N/A Kaç Kişilik N/A Zorluk Derecesi: N/A Puan: 60 Malzemeler: 225 gr bitter çikolata 8 çorbakaşığı tuzsuz yağ 10 çorbakaşığı toz şeker 400 gr beyaz çıkolata 9 adet yumurta 1 yaprak jelatin 300 gr çiğ krema 16 Kişilik Yapılışı: Bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın Kek kalıbını iyice yağlayın 5 ymurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıştırın Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin 190 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın İki çorbakaşığı suyun icinde jelptini eritin 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı ilave edin Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın Soğumaya bıraktığınız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre dha buzdolabında bekletip servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Beyaz çikolatalı rulo Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: N/A Yemeğin Yöresi: N/A Kaç Kişilik N/A Zorluk Derecesi: N/A Puan: 22 Malzemeler: 100 gram bitter çikolata 2 çorba kaşığı kahve 6 ![]() 4 yumurta 1 çorba kaşığı kakao Krema: 25 gram rendelenmiş beyaz çikolata 1,5 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı kahve 5 çorba kaşığı margarin 2 muz 6 ![]() Yapılışı: Fırını 180° ısıtın ve fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın 2 çorba kaşığı kahveyi 1 çorba kaşığı su ile karıştırdıktan sonra bitter çikolatayı eritip soğumaya bırakın Yumurta sarılarını şekerle mikserde çırpın Çikolata ve kahveyi bu karışıma katın İyice çırpılan yumurta aklarını da ekleyin ve sonra 15 dakika pişirin Krema için beyaz çikolatayı eritin Süt ve kahveyi de ekledikten sonras oğumaya bırakın Bir kasede pudra şekeriyle yağı çırpın ve beyaz çikolatalı karışıma ilave edin Soğumuş keki yağlı kağıtlardan ayırın Kremayı üzerine dökün ve muzları boylamasına yerleştirin, rulo yapın Üzerini pudra şekeri ile süsleyin |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar...! |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar...!Cevizli tartölet Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: N/A Yemeğin Yöresi: N/A Kaç Kişilik N/A Zorluk Derecesi: N/A Puan: 16 Malzemeler: 18-20 adet metal tartölet kalıbı 125 gr ![]() 2 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı toz şeker 1/2 çay kaşığı karbonat 1,5 su bardağı un Üstü için : 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz 3 yumurta 1 çorba kaşığı tarçın 10 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Küçük metal tartölet kalıplarına ortası bos kalacak şekilde hamuru yerleştirin Tüm malzemeler karıştırarak hazırlanan iç hamurların ortasına koyun Daha sonra 180°c ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin |
![]() |
![]() |
|