Hayrabolu Tatlısı Tarifi ( Tekirdağ ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayrabolu Tatlısı Tarifi ( Tekirdağ )Hayrabolu Tatlısı Tarifi ( Tekirdağ ) Malzemesi: 1 kg tuzsuz peynir 8 yumurta 250 gr un 250 gr irmik 2 çay kaşığı karbonat Yapılışı: Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır içine 8 yumurtanın 2 sinin akı ayrılarak hepsi kırılır Unla irmik beraberce, Karbonatla birlikte yoğrulur Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir Piştikten sonra 1250 gr su, 1 kg toz şekerle yapılan şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlılar kepçe ile içersine atılır 20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır
|
|
|
|