Alman Usulü Cheese Cake Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Usulü Cheese Cake TarifiAlman Usulü Cheese Cake Tarifi HAMUR İÇİN 175 gram (1,5 su bardağı) un 40 gram (2,5 çorba kaşığı) tozşeker 75 gram (5 çorba kaşığı) tereyağ veya margarin 1 yumurta ÜSTÜ İÇİN: 400 gram tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir ya da lor peyniri 150 gram çiğ krema 3 yumurta 50 gram (3,5 çorba kaşığı) tereyağ veya margarin 75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker 1 limon 50 gram kuru üzüm 50 gram (6,5 çorba kaşığı) pudra şekeri 1 Fırını 190 derecede ısıtın Derin bir kalıbı yağlayın 2 Hamur için tozşeker ve unu karıştırın İçine yağı da katarak iyice yoğurun Yumurtayı da kattıktan sonra, 30 dakika soğumaya bırakın 3 Peyniri, kremayı, yumurtaları, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile kabuğunu iyice karıştırın Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin 4 Hamuru kalıbın içine yerleştirin ve peynirli karışımı üstüne dökün Daha sonra yaklaşık 40 dakika pişirin 5 Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip servis yapın
|
|
|
|