Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurlu, kadayıf, tarifi, tel

Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi



Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi

250 gr tel kadayıf
Yarım paket margarin
Hamur:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yeteri kadar un
1 fiske tuz

Şerbet:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limon

Üzeri için:
1 adet yumurta

Önce şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır Hamur malzemesi bir araya getirilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır Margarin eritilir ve ılıtılır, kadayıfa eklenir ve didiklenir Hamur iki parçaya ayrılır Merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır Yüzeyine kadayıfın yarısı yayılır Sanra sıkı olmayan bir rulo yapılır Rulo baş parmak kalınlığında bıçakla kesilir ve yağlanmış tepsiye kesik kısım üzerine gelecek şekilde dizilir Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanır Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.