![]() |
Eskimo Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskimo Pudingi TarifiEskimo Pudingi Tarifi Mereng: 2 yumurtanın akı 120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker Puding: 3 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış) 1 kahve kaşığı vanilya esansı 1/2 su bardağı konyak 250 gr (1 su bardağı) acı krema 3/8 su bardağı toz şeker Buzdolabınızın termostatını en soğuğa getiriniz ![]() ![]() ![]() Mereng için yumurta aklarını kar haline gelene kadar yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız ![]() ![]() ![]() Bu hazırladığınız merengi bir çorba kaşığıyla yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye kaşık kaşık dağıtınız ![]() ![]() ![]() Bu arada, orta boy bir kasede, yumurta sarılarını, vanilya esansını ve sütü karıştırınız ![]() ![]() Başka bir orta boy kasede kremayı bir yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline gelinceye kadar çırpınız ![]() Yumurta aklarını da, üçüncü bir orta boy kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Birinci kasedeki yumurta sarısı süt karışımını ikinci kasedeki çırpılmış kremaya katıp madeni bir kaşıkla karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Soğumaları için bir kenara bıraktığınız pişmiş merengleri, orta boy bir kaseye iki avucunuzun arasında ufalayınız ![]() ![]() ![]() Puding kabını buzluktan alınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|