Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eskimo, pudingi, tarifi

Eskimo Pudingi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskimo Pudingi Tarifi



Eskimo Pudingi Tarifi

Mereng:

2 yumurtanın akı

120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

Puding:

3 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)

1 kahve kaşığı vanilya esansı

1/2 su bardağı konyak

250 gr (1 su bardağı) acı krema

3/8 su bardağı toz şeker

Buzdolabınızın termostatını en soğuğa getiriniz Önce fırınınızı hafif sıcaklığa getirip (150°C) ısıtınız Bir fırın tepsisinin içini yağlı kağıtla kaplayıp bir kenara bırakınız

Mereng için yumurta aklarını kar haline gelene kadar yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız 2 tatlı kaşığı şeker katıp, 1 dakika daha çırpınız Kalan şekeri tahta bir kaşıkla karıştırarak içine yediriniz

Bu hazırladığınız merengi bir çorba kaşığıyla yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye kaşık kaşık dağıtınız Tepsiyi fırına sürüp 2,5 saat hafif pembeleşip, çıtır çıtır olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp pişmiş merengleri soğumaları için bir kenara bırakınız

Bu arada, orta boy bir kasede, yumurta sarılarını, vanilya esansını ve sütü karıştırınız Bir çatalla iyice çırpınız

Başka bir orta boy kasede kremayı bir yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline gelinceye kadar çırpınız

Yumurta aklarını da, üçüncü bir orta boy kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar çırpınız 2 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, 1 dakika daha çırpınız Madeni kaşıkla kalan şekeri katıp karıştırınız

Birinci kasedeki yumurta sarısı süt karışımını ikinci kasedeki çırpılmış kremaya katıp madeni bir kaşıkla karıştırınız Üçüncü kasedeki çırpılmış yumurta aklarını da ekleyip iyice karıştırınız Karışımı 6 su bardaklık bir kaba aktarınız Kabı buzdolabının buzluğuna koyup 1 saat bekletiniz

Soğumaları için bir kenara bıraktığınız pişmiş merengleri, orta boy bir kaseye iki avucunuzun arasında ufalayınız Buzluğa koyduğunuz kabı çıkararak ufalanmış merengleri bunun içine katınız Sonra kabı yeniden buzluğa koyup 1 saat daha, puding tamamen donana kadar bekletiniz

Puding kabını buzluktan alınız Kabı kaynar suya batırıp çıkarınız; sonra üstüne bir tabak koyup, ters yüz ederek, pudingi tabağa alıp (bu işlemi hafif sallayarak yaptığınızda puding tabağa kolayca kaymalıdır) servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.