Halbur Hurması Tarifi ( Elazığ ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halbur Hurması Tarifi ( Elazığ )Halbur Hurması Tarifi ( Elazığ ) Malzemeler Yeteri kadar un 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta Yarım çay bardağı süt ve zeytinyağı 1 çay kaşığı karbonat ve tuz 2 çorba kaşığı şeker YAPILIŞI: 1 Malzemelerin hepsi karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır 2 Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek üç parmağın ve halburun izi çıkacak şekilde yuvarlak şekle getirilir 3 Bu şekle getirilen hamur bol ve kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanan şurubun içerisine atılır 4 Daha sonra servis tabağına alınıp isteğe bağlı olarak süslendikten sonra servis yapılır 5 Şurubun Yapılışı:1 su bardağı şeker 1 su bardağı suya katılarak 10 dakika kadar kaynatılarak yapılır
|
|
|
|