Havuçlu Turta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Turta TarifiHavuçlu Turta Tarifi 200 gram havuç 150 gram (2 su bardağına yakın) soyulmuş badem 125 gram (8 çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin 100 gram (2/5 su bardağı) tozşeker 3 yumurta Biraz pudra şekeri 100 gram (4/5 su bardağı) un 1 limon 80 gram nişasta Yarım paket maya 1 Yumuşamış 125 gram margarin ya da tereyağını bir kaba koyun Tozşeker ekleyip elde ya da blendırla, kabarık bir krema haline gelene kadar çırpın Sonra yumurtaları bir kerede ekleyip yine çırpın 2 İyice yıkanmış limonun kabuğunu rendeleyip bu karışıma ilave edin 3 Havuçları kazıyıp ince kıyın Bademleri, kahverengi zarlarıyla birlikte ince kıyın 4 Nişastayla unu karıştırın Bunu, karışıma ekleyip iyice karıştırın Sonra havuçları, bademleri ve son olarak da mayayı ekleyip karıştırmaya devam edin 5 Karışımı, çapı 24 cm olan yağlanmış bir kalıba boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat bekletin 6 Fırından aldığınız turtayı soğuttuktan sonra çıkarın Üstüne pudra şekeri serptikten sonra istediğiniz gibi süsleyip servis yapın
|
|
|
|