![]() |
Parfenes Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parfenes TarifiParfenes Tarifi 1 paket pötübör bisküvi 2 paket sade kremşanti 1 paket pınar labne 1 su bardağı damla çikolata 1,5 su bardağı süt ŞURUBU İÇİN 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nescafe 2 tatlı kaşığı toz şeker KROKANIN YAPILIŞI 3 yemek kaşığı toz şeker bir tavaya koyulur ![]() karamel olana kadar eritilir ![]() içine 1 su bardağı file fındık eklenir ![]() tezgahın üzerine yağlı kağıt serilir ![]() karışım ince bir tabaka halinde yağlı kağıdın üzerine dökülüp soğutulur ![]() sütün içine 2 paket kremşanti katılıp iyice çırpılır ![]() içine 1 paket pınar labne eklenerek karıştırılır ![]() damla çikolata da eklenir ![]() ![]() bisküviler teker teker şuruba batırılarak borcama 3 tane yanyana gelecek şekilde dizilir ![]() tekrar üzerine kremşantiden sürülür bu şekilde bisküviler 3 kat olana kadar devam edilir en son kalan kremşanti ile üzeri kaplanır ![]() üzerine fındıklı krokan kırılarak serpiştirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|