Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, kaygana, meyveli, tarifi

Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi



Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
15 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs)
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın
Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi



Meyveli Ve Ballı Kaygana Tarifi

260 gram (2 su bardağı) un
60 gram (4 çorba kaşığı) tozşeker
3 dl (1 su bardağından biraz fazla) süt
3 yumurta
1/2 paket tatlı mayası
Tereyağı ya da margarin
Bir su bardağı ahududu, böğürtlen, çilek ve benzeri meyveler
1 adet doğranmış şeftali
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

1 Şeftali dahil tüm meyveleri bal ve limonla karıştırın Meyveleri bu şekilde dinlendirirken kayganaları hazırlayın: Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ekleyip karıştırın
2 Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın
3 Bir demir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan, birbirlerine değmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatüla yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üstünü ballı meyvelerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.