![]() |
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Ve Meyveli Kaygana TarifiBallı Ve Meyveli Kaygana Tarifi MALZEMELER 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet şeftali, doğranmış 1 ![]() yarım paket tatlı mayası yarım paket tereyağ (yada margarin) 3 yumurta 2 çorba kaşığı bal 1 çorbakaşığı limon suyu bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs ![]() tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın ![]() ![]() Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın ![]() ![]() Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Ve Meyveli Kaygana TarifiMeyveli Ve Ballı Kaygana Tarifi 260 gram (2 su bardağı) un 60 gram (4 çorba kaşığı) tozşeker 3 dl ![]() 3 yumurta 1/2 paket tatlı mayası Tereyağı ya da margarin Bir su bardağı ahududu, böğürtlen, çilek ve benzeri meyveler 1 adet doğranmış şeftali 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz 1 Şeftali dahil tüm meyveleri bal ve limonla karıştırın ![]() ![]() ![]() 2 Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın ![]() ![]() 3 Bir demir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|