Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, mardin, sucuk, tarifi

Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin )



Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin )

Cevizli sucuk, nefis bir tatlı çerezdir aslında ve pek çok yöremizde yapılır Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur İsteğe göre 30 dakika sonra yemden karışıma sokulur ve kurutulur Buna 'çifte batırılmış' denir Cevizli sucuk yapımında kullanılan ve 'beyaz toprak' demlen özel toprak, özellikle Mardin merkez ilçeye bağlı Zinnar Köyü'nden ve yerin 5-6 metre derinliğinden çıkarılır Aynı yerde yetişen kokulu, ince kabuklu Zinardı üzümü de cevizli sucuk gibi çok tatlı ve lezzetli olmasının nedeni belki de bu topraktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.