![]() |
Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan )Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan ) 1 bardak galeta tozu 1 çay kaşığı karbonat 6 yumurta 1,5 bardak zeytinyağı Şurubu için : 2 bardak su 2 bardak toz şeker 1 tatlı kaşığı limon Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu koyup 9 - 10 dakika kaynatarak şurubu hazırlanır ![]() ![]() 3 - 4 gün önceden incecik dilinip fırında iyice kızartılmış ekmekler havanda dövülerek toz haline getirilir ![]() ![]() ![]() Bu bulamaçtan kaşık kaşık kızgın yağa atılır ve iki yanları da pembeleşinceye kadar orta ateşte kızartılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|