![]() |
Karakuş Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karakuş Tatlısı TarifiKarakuş TatLısı Tarifi Hamur İçin: 2 su bardağı un 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta Tuz Harcı işin: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 2 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı toz şeker Şerbeti işin: 3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Bir kapta un elenir, Ortasına zeytinyağı, sirke, yumurta ve tuz koyulup yoğrulur, Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbettin hazırlanması: Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karakuş Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karakuş Tatlısı TarifiKarakuş Tatlısı Tarifi Malzemeler: 1/2 kg ![]() 2 bardak süt 1 adet yumurta 1/2 kg ![]() 1 bardak şeker 1 adet limon kabuğu rendesi yeterince un ![]() Şurup için: 6 bardak şeker 5 bardak su 1/2 adet limonun suyu ![]() Hazırlanışı: Bir gece önceden irmik ılık süt ile ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karakuş Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karakuş Tatlısı TarifiKarakuş Tatlısı Tarifi 1 kg buğday unu 1 kg yağ (tercih durumuna göre; tereyağı, margarin, sıvı yağ olabilir) 400 gr nişasta 2 yumurta 5 çay bardağı yoğurt 500 gr ceviz içi (kalın kıyılmış) 1 ![]() 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı su Malzemeler bir çukur kabın içerisine sırasıyla; bir kg un, iki yumurta, beş çay bardağı yoğurt, bir yemek kaşığı sirke koyup harç yapacak şekilde karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlendirme işleminden sonra oklava ve ekmek tahtası kullanılarak bezeler kâğıt inceliğinde yufka büyüklüğünde açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki taraftan büzüştürülen yufkanın orta kısmı bu şekilde kabartılmış ve dört katında görünmesi sağlanmış olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|