![]() |
Portakallı Kalburabastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kalburabastı TarifiPortakallı Kalburabastı Tarifi Hamur malzemeleri; 1 paket yumuşak margarin 3 su bardağı un 1 veya 2 kaşık yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu İçine; 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1/4 limonun suyu Hamurun hazırlanması; 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin ![]() ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ![]() ![]() ![]() Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine yağlayarak aralıklı olarak dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbetin hazırlanması; Suyu ve şekeri tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|