Portakallı Kalburabastı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kalburabastı TarifiPortakallı Kalburabastı Tarifi Hamur malzemeleri; 1 paket yumuşak margarin 3 su bardağı un 1 veya 2 kaşık yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu İçine; 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1/4 limonun suyu Hamurun hazırlanması; 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek hamur yapın Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avucunuzun ortası kadar açın Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine yağlayarak aralıklı olarak dizin 180 derecede 10-15 dakika pişirin Sonra ısıyı 200 dereceye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin Üzerleri kızarınca fırından çıkarın Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün Şerbetin hazırlanması; Suyu ve şekeri tencereye alın Kaynamaya başladıkdan 10-15 dakika sonra çlimon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp soğutun Portakal suyunu ilave edin
|
|
|
|