![]() |
Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Floransa Tatlısı TarifiElmalı Floransa Tatlısı Tarifi Harcı: 1 kg elma 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 kahve kaşığı tarçın 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1/2 su bardağı elma suyu 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi 1 kahve kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı pudra şekeri Hamuru: 180 gr (1+1/4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 125 gr (8 çorba kaşığı) margarin 3-4 çorba kaşığı su Elmaları soyup çekirdekli kısımlarını çıkarıp attıktan sonra dörde bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı yüksek sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() Hamuru yapmak için bir kaseye unu eleyip tuzu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış bir tezgaha koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru ters döndürüp uzunlamasına yeniden açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp tekrar açınız ![]() ![]() Sonra tart kalıbından biraz büyükçe açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tart pişerken baharatlı elma suyunu hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tart pişince fırından alıp ortasına küçük bir delik delerek baharatlı elma suyunu dökünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|