Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, floransa, tarifi, tatlısı

Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi



Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi

Harcı:

1 kg elma

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

1 kahve kaşığı tarçın

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

1/2 su bardağı elma suyu

1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

1 kahve kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tarçın

2 tatlı kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı pudra şekeri

Hamuru:

180 gr (1+1/4 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

125 gr (8 çorba kaşığı) margarin

3-4 çorba kaşığı su

Elmaları soyup çekirdekli kısımlarını çıkarıp attıktan sonra dörde bölünüz Orta boy bir tavada 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı hafif ateşte eritiniz Elmaları ekleyip ara sıra karıştırarak, yumuşayıp renkleri hafif kahverengi olana kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp fazla yağını süzünüz Elmaların üstüne 125 gr (1/2 su bardağı) toz şekeri, tarçını ve limon kabuğu rendesini serpip iyice karıştırınız Elmaları 20 cm derinliğinde toprak yada cam bir kaba koyup bir kenara bırakınız

Fırınınızı yüksek sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız

Hamuru yapmak için bir kaseye unu eleyip tuzu ekleyiniz Margarini 2 eşit parçaya ayırıp bir parçasını una ekleyiniz Un ve yağı parmaklarınızla taze ekmek içi kıvamını alıncaya kadar yoğurunuz Bıçakla karıştırarak un-yağ karışımına su katıp, sıkıca bir hamur yapınız

Hamuru unlanmış bir tezgaha koyunuz Ellerinizle bastırarak kare biçimi veriniz Sonra uzunlamasına dikdörtgen biçiminde açınız 30 gr (2 çorba kaşığı) margarini hamurun üçte ikisine küçük parçalar halinde koyup, hamuru bohça gibi katlayınız Kenarlarının, yapışması için merdane ile bastırınız

Hamuru ters döndürüp uzunlamasına yeniden açınız 30 gr (2 çorba kaşığı) margarini içine koyup hamuru 3'e katlayınız Yeniden tersine döndürüp tekrar açınız Hamuru yağlı kağıda sarıp 10 dakika buzdolabında dinlendiriniz

Hamuru buzdolabından alıp tekrar açınız Üçe katlayıp hemen yuvarlak bir biçim veriniz

Sonra tart kalıbından biraz büyükçe açınız Merdaneye sararak kalıba koyunuz Kenarlardan taşan hamuru makasla kesip, çevresini parmaklarınızla bastırarak biçim veriniz Kenarlardan makasla kestiğiniz hamura gül biçimi verip bunu ayrı olarak pişiriniz Tartöleti 30 dakika, rengi altın sarısı olana kadar pişiriniz

Tart pişerken baharatlı elma suyunu hazırlayınız Bunun için elma suyunu küçük bir tencereye koyunuz Hindistancevizi rendesini, limon suyunu ve 1 çay kaşığı tarçını koyup ağır ateşte ısıtınız Sonra 2 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırınız Elma suyunun tadına bakıp gerekirse biraz daha şeker koyunuz

Tart pişince fırından alıp ortasına küçük bir delik delerek baharatlı elma suyunu dökünüz Deliğe ayrı pişirdiğiniz gülü yerleştiriniz Üstüne pudra şekeri serpip sıcak olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.