Fındık Krokanlı Çikolata Mus Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Krokanlı Çikolata Mus TarifiFındık Krokanlı Çikolata Mus Tarifi Malzemeler 80 gr bitter çikolata 100 ml krema 2 yumurta 150 gr krem şanti 5 yemek kaşığı karamel şurubu 3/4 su bardağı tozşeker 150 gr fındık ![]() Hazırlanışı Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin Ocaktan alıp 2 yumurta sarısını karıştırarak çikolataya yedirin Yumurta aklarını mikserle çırpıp kar haline getirin Karışıma ekleyin ve fazla karıştırmadan kaşıkla alt üst edip bırakın ![]() Karışımı minik bardakların yarısına kadar doldurun Kremşantiye karamel şurubunu ilave edip karıştırın ve ikinci kat olarak bardaklara doldurun ![]() Tozşekeri yanmaz tavada hiç karıştırmadan açık renk bir karamel haline gelinceye kadar eritin ![]() Sıcakken yağlı kağıda yaydığınız fıdıkların üzerine boşaltın ve soğumasını bekleyin ![]() Karamelli fındıklar soğuyunca bir kısmını elinizle kırarak parçalayın Bardaklara paylaştırın Artan fındıklarıda kırarak süslemek için kullanabilirsiniz ![]() |
|
|
|