![]() |
Kayısılı Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Mus TarifiKayısılı Mus Tarifi 500 gr taze kayısı (yıkanıp, ortalarından ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılarak bir kenara ayrılmış) 1 gr (1/3 su bardağı) toz şeker 1 kahve kaşığı tarçın 1/4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı nişasta (1 çorba kaşığı limon suyunda eritilmiş) 125 krema (koyulaşana kadar çırpılmış) 3 yumurtanın akı Kayısıların çekirdeklerini kırıp, içlerinin zarını soyduktan sonra, parçalar halinde kalacak biçimde döverek bir kenara bırakınız ![]() Kayısı, şeker, tarçın ve suyu orta boy bir tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, içindekileri bir tahta kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş çok ince bir tel süzgeçten geçiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp püreyi bir kenarda soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip madeni bir kaşıkla yavaşça kayısı püresine katınız ![]() Kayısılı karışımı, orta boy soğutulmuş bir cam kaseye boşaltıp, buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kayısılı Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Mus TarifiKayısılı Mousse Tarifi Diyette olanlara özel bir tatlı kayısılı Mousse ![]() ![]() ![]() Malzemeler 250 gram kurutulmuş kayısı 2 su bardağı taze portakal suyu 2 adet yumurta beyazı 1 tutam taze nane Düşük yağlı peynir ![]() Hazırlanışı Kurutulmuş kayısıyı küçük parçalara ayırıp, portakal suyunda kaynatın ![]() ![]() ![]() Diğer bir tarafta yumurta beyazını köpük halinde çırpın ve bu karışımı yavaş yavaş yedirip hazırlayın ![]() Uzun ve derin bardakları da soğuması için en az 1 saat kadar buzlukta bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|