![]() |
Padişah Lokması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişah Lokması TarifiPadişah Lokması Tarifi 3/4 kahve fincanı tereyağı 5 kahve fincanı un 3 kahve fincanı ılık su 1/2 kahve kaşığı tuz 30 gr maya Şurubu: 2 bardak su 2 bardak toz şeker 1 kaşık limon suyu Kızartmak için: 1 bardak zeytinyağı 2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış tereyağı, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur ![]() ![]() Bir tavada zeytinyağı kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|