![]() |
Genç Kız Kalbi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genç Kız Kalbi TarifiGenç Kız Kalbi Tarifi 1 kek (20 cm'lik kalp biçiminde kalıpta pişirilmiş) 200 gr çilek reçeli 500 gr fondan (yumuşatılıp sıcak tutulmuş) 1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası 8 çorba kaşığı şurup (sıcak) 250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri 2-3 çorba kaşığı su Keki düz bir yere koyup uzun ve keskin bir bıçakla ortasından ikiye bölünüz ![]() ![]() Yumuşatılmış fondanı tahtanın üstünde birkaç dakika, pürtüksüz, sert ama bükülebilir olana kadar yoğurunuz ![]() Fondanı, merdane ile 0,5 cm kadar kalınlıkta açınız ![]() ![]() Geri kalan fondanı, ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp kaseyi içinden çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız küçük kalpler ve fiyonkla kekin üstünü süsleyip bir kenara bırakınız ![]() Pudra şekerini küçük bir kaseye koyunuz ![]() ![]() Ucunda yıldız biçimi olan bir sıkma torbasına pasta süslemesini doldurup kekin alt ve üst kenarlarına çepeçevre yıldızlar sıktıktan sonra, pastanızı dilediğiniz zaman servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|