Kartopu Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kartopu Kurabiye TarifiKartopu Kurabiye Tarifi 2 adet yumurta akı 1 bardak süt (140 ml) 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10ml) 1 bardak un (125g) ½ bardak toz şeker (85g) Carte dOr Ceviz – Kaymak – Antep Fıstık Dondurma (2 kaşık) Yumurta aklarını çırpın Süt ve sıvı yağı karıştırıp yumurta aklarını ekleyin Un ve şekeri ilave edin Yoğun bir kıvama gelene kadar karıştırın Yağlanmış porsiyonluk fırın kaplarının yarısına kadar doldurun Önceden 180 C derecede ısıttığınız fırında 40 dakika kadar pişirin Fırını söndürüp kurabiyenin üzerine çatalla delin ve 5-10 dakika daha fırında tutun Ilık olarak Carte dOr Ceviz – Kaymak – Antep Fıstık Dondurma ile servis yapın Çilek veya vişne ile hazırladığınız basit bir sosu da dondurmanın üstüne gezdirebilirsiniz |
|