![]() |
Linz Turtası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Linz Turtası Tarifi400 gram un 300 gram Teremyağ veya Teremyağ 175 gram tozşeker 200 gram badem 250 gram ahududu veya frenk üzümü marmeladı 2 adet yumurta 1 adet limon veya portakal 1 tutam tarçın 1 fiske tuz Porselen bir kaseye tozşekeri, oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını, bir yumurta ile bir yumurtanın sarısını, ve bir çimdik tuzu koyup, iyice karıştıralım ![]() Kaynar suda bekletip, kabuklarını soyduğumuz bademleri robottan çekelim ![]() Toz haline gelen bademlerin yarısını, elenmiş unu, tarçını, ve limon kabuğu rendesini de karışıma ilave edip, iyice yoğuralım ![]() Hamur kıvama gelince rulo haline getirip, yağlı kağıda sardıktan sonra, buzdolabında 40-50 dakika kadar dinlendirelim ![]() Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalan hamuru yanlarını ve dibini iyice yağlayıp, unladığımız turta kalıbına yanlarını ve dibini kaplayacak şekilde 2-3 mm kalınlığında elimizle bastırarak yayalım ![]() Marmeladı, limon suyu ile karıştırıp, hamurun üzerine düzgünce yayalım ![]() Kalan bademleri marmeladın üzerine serpiştirelim ![]() Ayırdığımız hamurdan ister kafes kafes, istersek de başka şekillerde süslemeler yapıp, marmeladın üzerini kapayalım ![]() Önceden ısıttığımız 180°C'li fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Turtayı 1-2 dakika dinlendirdikten sonra kabında çıkartıp, dilimleyerek, soğuk olarak servis yapalım ![]() Not: Bu turta tam anlamıyla bir Avusturya tatlısıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|