![]() |
Meyveli Galata Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Galata Tatlısı TarifiMeyveli Galata Tatlısı Tarifi 300 gr + 1 tatlı kaşığı margarin 180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 1 yumurtanın sarısı 240 gr (1+1/4 su bardağı) ince irmik yada pirinç unu 2 çorba kaşığı krema Harcı: 250 gr (1 su bardağı) şeker 180 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem 2 yumurta (hafif çırpılmış) 1 kahve kaşığı badem esansı 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm 60 gr (1/3 su bardağı) badem (kıyılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() 20 cm çapında bir kek kalıbını bir tatlı kaşığı margarinle yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Hamuru hazırlamak için, geri kalan 300 gr margarin ve 180 gr (3/4 su bardağı) şekeri geniş ve derin bir kapta, tahta bir kaşıkla ince ve pürtüksüz bir kıvama gelene kadar çırpınız ![]() Kaba yumurta sarısını katınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada harcı hazırlamak için orta boy derin bir kaba şeker ve çekilmiş bademleri koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp ikiye bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız harcı kaşıkla kalıptaki hamurun her tarafına iyice yayıp, bir kenara bırakınız ![]() Geri kalan hamuru da aynı incelikte ve 20 cm çapında açıp merdanenin üstüne alarak kalıptaki harcın üstüne örtünüz ![]() ![]() ![]() Kek kabını fırında 40-45 dakika, kek kızarıp ele sert gelene kadar pişiriniz ![]() Keki fırından alıp iyice soğuttuktan sonra, kalıptan çıkararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|