![]() |
Genç Kız Parmağı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genç Kız Parmağı TarifiGenç Kız Parmağı Tarifi Krem Anglez: 180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 8 yumurtanın sarısı 1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası 180 gr sütlü çikolata (3+3/4 su bardağı ılık sütte eritilmiş) 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 250 gr tuzsuz tereyağı 180 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem 1 çay kaşığı badem esansı 1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı meyve suyu 1/2 su bardağı su 36 parmak bisküvisi Krem anglezi hazırlamak için büyük ve derin bir kapta şeker ve yumurta sarılarını telle 2-3 dakika açık sarı bir renk alıncaya kadar çırpınız ![]() Mısır nişastasını ekleyip çırpınız ![]() ![]() Karışımı büyük bir tencereye koyup kısık ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kalınlaşıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp 1-2 dakika dinlendirdikten sonra süzerek büyük ve derin bir kaba aktarınız ![]() ![]() Kabı içinde soğuk su bulunan bir tencerenin içine oturtup soğutuncaya kadar karıştırınız ![]() ![]() Orta büyüklükte derin bir kapta, tahta kaşıkla tereyağı ve çekilmiş bademleri krema haline getiriniz ![]() Buzdolabından soğumuş karışımı alarak içine tereyağı-badem kremasını ekleyiniz ![]() ![]() Geri kalan 1/2 su bardağı meyve suyunu ve suyu derince bir kaba koyunuz ![]() ![]() 7+1/2 su bardaklık bir kalıbın içini yağlı kağıtla kaplayınız ![]() ![]() ![]() Büyük tenceredeki karışımı kağıtla kaplanmış kalıbın içine, araya kalan parmak bisküvilerinden katarak, dökünüz ![]() ![]() Kalıbı buzdolabına koyup en az 6 saat yada bir gece bekletiniz ![]() Kalıbı buzdolabından alıp, tabağı ve kağıdı çıkarınız ![]() ![]() Servis edeceğiniz vakte kadar yeniden buzdolabmda bekletiniz ![]() Not: Akşam yemeğinden sonra tatlı olarak sunabileceğiniz, çevresi parmak bisküvileriyle çevrili genç kız parmağı, lezzetli bir kalıpta turtadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|