Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, kaşık, tarifi, şerbetli

Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )



Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )

Malzemeler:
500 grun
250 gr margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
dolmalık fıstık

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı:
Eritilen yağa un ve fıstık konarak kısık ateşte kavurmaya başlanır (Meyaneye gelinceye kadar un ve yağ kabarcıklar halinde ayrılır) Kavrulur Üzerine soğuk şurup dökülerek pişirilir Söndürüldükten sonra suyunu çeken helvanın kapağı kapatılır 10 dakika dinlendirilir Sonra yemek kaşığı yardımıyla kaşık kaşık muntazam bir şekilde servis tabağına dökülür

Not: Helvanız kıvamındaysa döküm anında kaşığınıza yapışmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.