Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, reçeli, tarifi

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



Gül Reçeli Tarifi

Kullanılacak Malzemeler

3 su bardağı dolusu kokulu (Isparta gülü) gül yaprağı
1,5 kg toz şeker
1 adet limon
1 su bardağı su

Hazırlanma Şekli

Gül yapraklarını yıkayın bir tencereye koyun Üzerine bir su bardağı şeker dökün Şekerle gül yapraklarını ovun 5 dakika öyle bırakın Reçel yaptığınız tencereye alın Kalan şekeri ilave edin Bir su bardağı su koyun Kısık ateşte pişirin Oluşan köpükleri delikli bir kepçeyle alın Olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla alıp tabağa damlatın Reçel suyu dağılmıyorsa olmuş demektir Olmasından beş dakika önce limon suyu atın Ateşten alıp kuru kavanozlara alıp soğutun Sonra kavonozların kapaklarını örtün

Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



Gül Reçeli

Malzemesi:

225 gr reçellik gül,
6 bardak toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

Reçellik güllerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın Sonra ince ince kıyın Bir tencereye 3 bardak su koyarak gülleri de ilave edin Tencerenin ağzı açık olarak, şurup koyulaşıncaya kadar kaynatın Sık sık karıştırın Şurup koyulaşınca, limon suyunu ilave edin İki taşım daha kaynatın Reçelin kıvama geldiğini anlamak için bir kaşıkla alıp, su dolu çay bardağına damlatın Toparlanıp camlaşıyorsa, kıvamını bulmuş demektir Tencereyi ateşten alıp, soğutun Kapaklı kavanozlara doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



GÜL REÇELİ

Malzeme :
800 gr gül yaprağı
600 gr su
1300 gr toz şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
Gül yapraklarının beyaz kısımları makasla kesilir Bir cam kabın içine bir sıra toz şeker bir sıra gül yaprağı konarak kat kat istif edilir Ağzına bir bez örtülüp kapağı da kapanır Beri yanda gülün kırpılan beyazları da bir kapaklı kâseye konup üzerine 600 gram kaynar su dökülerek bunun da ağzına hemen bir ıslak bez örtülüp kapağı kapatılır İki gün sonra gülün ağzı açılıp hamur gibi yoğrularak gene kapatılır Bir gün sonra bu süzülüp, şeker bu su ile kestirilip şurup kıvamına gelince, gül yaprakları ilâve edilip kaynatılır Kıvama gelince limonun suyu da katılıp bir taşım daha kaynattıktan sonra tencere ateşten alınır ve soğumaya bırakılır, ılık iken kavanozlara taksim edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



Gül Reçeli

Reçellik olarak satılan gül yapraklarından yarım kg reçel için yeterlidir Önce yaprakların beyaz kısmı kesişlerek ayrılır, kalan yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olamak üzere bir kaseye istif edilir üstü kapatılır Beyazlar başka kaseye alınır, üzerlerine yarım kg kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır 2 gün sonra kırmızı yaprakların olduğu kase açılır ve hamur gibi yoğurularak tekrar üzeri örtülür 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün susyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır Köpükleri sürekli olarak alınır ve kıvama gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



serkan ıspartadan gül yollada recel yapalım:)) yapınca sana veririm bak:)
Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



oooooooooooo tşk ederim kraliçem anneme hmn söyliyim bari )))çok thanks kraliçem
Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



evet daha 2-3 gündür çıktı güller toplanmaya başlanıldı tazecik mis gibi olur valla ben hemen yarın sabah toplarım ve hemen atarım sana evimizin karsı tarafları gül bahçeleri hepp anlaştık
Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



Gül Reçeli Tarifi

MALZEMESİ
250 gr kokulu pembe gül
1 limon
2 kg şeker

YAPILIŞI
Gül yapraklarını yıkayıp beyaz kısımlarını kesiniz Üzerine bir su bardağı şeker koyup, iyice ovunuz (Kokusunun artması için) Kalan şekeri temiz bakır bir tencereye koyup, kıvamlı şurup hazırlayınız Ovduğunuz gül yapraklarını ve çıkan şekerli suyu şuruba koyup, kıvamı gelinceye kadar kaynatınız İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alınız Beş dakika sonra kavanoza koyup soğutunuz Reçel soğuyunca kapağını kapatıp, serin yere koyunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



Reçellik olarak satılan gül yapraklarından yarım kg reçel için yeterlidir Önce yaprakların beyaz kısmı kesişlerek ayrılır, kalan yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olamak üzere bir kaseye istif edilir üstü kapatılır Beyazlar başka kaseye alınır, üzerlerine yarım kg kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır 2 gün sonra kırmızı yaprakların olduğu kase açılır ve hamur gibi yoğurularak tekrar üzeri örtülür 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün susyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır Köpükleri sürekli olarak alınır ve kıvama gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.