Kupta Çikolatalı Mus Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kupta Çikolatalı Mus TarifiKupta Çikolatalı Mus Tarifi MALZEMELER 3 YUMURTA (AKI, SARISI AYRILIR) 200 GR BİTTER ÇİKOLATA 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER 2 TATLI KAŞIĞI NESKAFE 1 PAKET KREM ŞANTİ 1 SU BARDAĞI SÜT Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım Çikolatayı küçük parçalar halinde kırarak madeni bir kabın içine alalım Kabı, içinde kaynar su bulunan bir tencereye oturtalım Kısık ateşte ara sıra karıştırarak çikolatayı benmari usulü eritelim Çikolatayı ateşten alıp soğutalım Bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte 1 dk çırparak çikolatalı harcın içine ekleyip 1 dk daha çırpalım Ayrı bir kapta krem şantiyi, sütü ve neskafeyi çırparak koyulaştıra-lım ve çikolatalı harcın içine ekleyip karıştıralırr İçine yumurta aklarını, portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpma teliyle ve ağır hareketlerle çok az karıştıralım Kremayı kuplara paylaştıralım Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım
|
|
|
|